Tillverkande industri

Tillverkande industri

Vi har erfarenhet av många företag inom tillverkningsindustrin och behoven där skiljer sig ofta från renodlade tjänsteföretag. Man arbetar huvudsakligen i egna byggnader och enligt förutsägbara mönster och behöver mer kontroll över personalens arbetstid så att man kan planera arbetet effektivt. Här presenterar vi några kunder som använt våra tjänster.

Sibelco Nordic

Sibelco är ett globalt materiallösningsföretag som utvinner, behandlar och säljer industrimaterial över hela världen. Företaget stöder utvecklingen av vår moderna livsstil, från rening av dricksvatten till solenergi och från flamskyddsmedel till smartphone-skärmar.

Med lösningar från företaget bakom i-PRO kunde Sibelco Nordic effektivisera lönehanteringen och spara tid och pengar. Stämpelklocka och löneunderlag är de mest uppskattade funktionerna och har använts av företaget i över 15 år nu. På senare år har även en terminallösning med inloggning via PIN-kod/RFID-taggar tagits i drift som fungerat väl.

AP&T AB är ett industriföretag verksamt i plåtformningsindustrin. Företaget utvecklar och tillverkar kompletta produktionssystem, automationsutrustning, pressar, verktyg samt servicetjänster till företag som i sin tur producerar formpressade plåtdetaljer. Kunderna finns bland annat inom fordonsindustrin, tillverkare av värmeväxlare, ventilationsprodukter och takavrinningsprodukter.

AP&T hade behov av att effektivisera sin tidrapportering och letade efter ett tidrapporteringssystem som kunde kopplas ihop med ERP-systemet iScala. Stämpelklocka installerades på PC-datorer ute på golvet i lokalerna och en backend-lösning fixade överföringen av tider till iScala. På lönekontoret förenklade färdiga löneunderlag HR-personalens arbete avsevärt.

AP&T

Nolato Gota

Nolato Gota är ett high-tech formsprutningsföretag som specialiserat sig inom utveckling och tillverkning av avancerade plastprodukter med betydande teknologiskt innehåll.

Nolato Gota ville modernisera sin tidrapportering för att underlätta lönehanteringen samt fånga upp sin projekttid för kostnadsuppföljning. När moduler för löneunderlag och stämpelklocka med tillhörande projektrapportering installerats kunde de effektivisera sin löneadministration och få bättre koll på sina kostnader. De fick mer tid över till att fokusera på kärnverksamheten.

Gemensamt för många företag är behovet av att kunna stämpla in och ut med stämpelklocka när man kommer och går och att kunna exportera färdiga löneunderlag för effektiv lönehantering. Att få bättre koll på sina projekt och kostnader är också viktigt. En annan uppskattad funktion är inloggning via terminal och scheman med fasta tider så att personalen inte kan komma och gå hursomhelst utan att ange en orsak, t.ex. varför de kom för sent till arbetet.